Houtenhuis-bouwen.nl

Houtenhuis-bouwen is het juiste adres voor het bouwen van een houten huis in houtskeletbouw of houtstapelbouw. Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van houten huizen. Wij hebben zowel houtskeletbouw als houtstapelbouw in ons pakket.

In dit complexe maar uitdagende traject kunnen wij u van begin tot eind begeleiden. Of het nu gaat om het eerste ontwerp of een vergunningsaanvraag, indien gewenst kunnen wij dit allemaal voor u regelen. Zo heeft u het voordeel dat er een vast aanspreekpunt is en korte lijnen in de communicatie. Het bouwen van uw houten huis of houten chalet is bij ons in goede en vertrouwde handen. Een uitdaging die wij gepassioneerd aangaan. Het is voor ons een uitdaging om uw droom te realiseren. Dat wij kwaliteit leveren behoeven we eigenlijk niet te benadrukken. Dat is voor ons net zo vanzelfsprekend als dat wij u als klant centraal stellen met uw wensen en die waar mogelijk realiseren.

De keuze voor een huis van hout (houtstapelbouw of houtskeletbouw) zal veelal een weloverwogen keuze zijn. Diverse redenen kunnen de doorslag geven zoals bijv duurzaamheid en uitstraling. Uiteraard spelen de kosten voor een huis van hout natuurlijk ook mee. Toch zijn de factoren duurzaamheid en uitstraling ook een wezenlijk onderdeel om te kiezen voor een huis van hout. Een bijkomend voordeel van een huis van hout is het feit dat een houten huis goed is voor de gezondheid.

De houten huizen en chalets worden door ons gebouwd met FSC-hout. Hiermee kiest u niet alleen voor goedgekeurd hout maar ook voor duurzaamheid. Voor het bouwen van een houten huis of houten chalet is een veel lagere energiebehoefte nodig dan een gelijksoortig huis of chalet in steen. Kortom, de keuzen voor een houten huis of houten chalet is een verantwoorde keuze. Wij helpen u graag op weg want behalve het bouwen van houten huizen kunt u  bij ons ook terecht voor energiezuinige installaties in de woning. Ook op dat vlak hebben wij de kennis van morgen al in huis.

Een aantal belangrijke punten bij houtstapelbouw en houtskeletbouw:

  • Wij kunnen de woning aanpassen op uw budget waarbij wij de kwaliteit zeker niet uit het oog verliezen.
  • Ten opzichte van de traditionele bouw is houtskeletbouw gemiddeld 5%-10% goedkoper.
  • Onze woningen worden standaard voorzien isolatie van 15cm en en HR++ glas.
  • Kijk eens op onze pagina “duurzaam bouwen” voor wat er allemaal mogelijk is met houtbouw
  • Omdat houtskeletbouw in de fabriek wordt voorbereid kunnen wij een strakke planning en korte uitvoeringstermijnen handhaven.