Houtskeletbouw

houtskeletbouw-woonhuizenhoutskeletbouw-chalets

Wat wordt bedoeld met houtskeletbouw

Bij houtskeletbouw, ook wel afgekort als HSB, vormt het skeletframe de basis van de woning of chalet. Dit skeletframe wordt geisoleerd en kan dan aan beide zijden afwerkt worden op verschillende manieren. Ook de verdiepingsvloeren en de dakconstructie worden in hout uitgevoerd.

Een houten huis of houten chalet in houtskeletbouw is een kwalitatief goede en verantwoorde keuze. De wanden, vloeren en dak van een houten woning of houten chalet in houtskeletbouw zijn standaard al goed geisoleerd. Door te varieren in de dikte van het skeletframe kan houtskeletbouw gemakkelijk aangepast worden aan een passieve of lage-energie woning. Bij passieve woningen werken wij met een dubbel frame dat versprongen is ten op zichte van elkaar.

Graag nodigen wij u uit om deze website eens rustig door te nemen als u op zoekt bent naar een leverancier voor houtskeletbouw of houtstapelbouw. Uiteraard kunt u ook via onze contactpagine met ons in contact komen.

Houtskeletbouw, ook wel afgekort als HSB, is het toepassen van een houten draagconstructie, dat het skelet of frame vormt in een gebouw en wordt voorzien gevele en wandbekleding. Ook de verdiepingsvloeren zijn van hout. Wanden en plafonds worden aan de binnenkant meestal afgewerkt met gipsplaten of houten delen.

lees meer