Houtstapelbouw

houtstapelbouw-woonhuizenhoutstapelbouw-chalets

 

Wat wordt bedoeld met houtstapelbouw

Houtstapelbouw is simpel gezegd niets anders dan het stapelen van logs of balken die op de hoeken in elkaar passen en zo de wanden vormen van de woning of chalet.

Behalve houtstapelbouw zijn er ook nog andere benamingen die wel gebruikt worden voor rondstamwoningen zoals de engelse benaming loghouse of loghouses (loghuis of loghuizen). Hierna zullen dit type houten woningen en chalets aanduiden met de engelse benaming.

Houtenhuisbouwen.nl werkt alleen met handmatig bewerkte stammen(handcrafted). Dat betekent dat de logs handmatig geschild worden waardoor er een robuuste en natuurlijke uitstraling ontstaat.

Het is in pricipe mogelijk om het loghouse als bouwpakket bij u als klant af te leveren zodat u, indien u de de technische kennis en vakmanschap heeft, het zelf op kunt bouwen maar ook is het natuurlijk ook mogelijk dat wij het voor u opbouwen zodat u verzekert bent van een topkwaliteit loghouse.

Het realiseren van uw loghouses of logchalet is voor ons een leuke uitdaging en die gaan wij graag met u aan.

Wonen/leven in een loghouse is goed voor de gezondheid, is veilig en draagt bij aan duurzaamheid. Het is gezond vanwege de vochtregulerende werking van de logs. Ook is een loghouse veilig vanwege de constructie die blijft staan (verkoling van de zware balken voorkomen instorting)  bij een brand en aardbevingsbestendigheid en een loghouse draagt bij aan duurzaamheid vanwege het feit dat voor het bouwen van loghouses veel minder energie nodig is ten opzichte van een vergelijkbaar huis in steen. De keuze voor loghouses is een goede keuze. Als u kiest voor een loghouses of chalet dan kiest u iets waarmee u zich onderscheidt van anderen. En u kunt het zo gek niet bedenken qua vormgeving maar met loghouses is ook qua ontwerp zeer veel mogelijk.

Graag nodigen wij u uit om deze website eens rustig door te nemen als u op zoekt bent naar een leverancier voor houtskeletbouw of houtstapelbouw. Uiteraard kunt u ook via onze contactpagine met ons in contact komen

Houtbouw
Hoewel houtbouw een lange tijd een achtergesteld product is geweest als bouwmateriaal komt daar toch sinds enkele jaren verandering in. Houtbouw lijkt weer een trend te worden. Maar wat is de reden van deze omslag? Is duurzame ontwikkeling nu doorslaggevend? Of heeft men de kwaliteiten van houtbouw herontdekt? Of wil men af van de traditionele bouwstijl in baksteen? Waarschijnlijk spelen al deze zaken wel een rol in de keuze voor houtbouw. Een houten huis brengt ons weer dichter bij de natuur maar houtbouw biedt ook ongekende bouwmogelijkheden.

lees meer